Детска школа

Детска школа

events

ОнТаргет организира Детско-юношеска школа по програмиране.

Заниманията по програмиране се провежда в две възрастови групи:

  • За деца на възраст между 9 и 14 години;
  • За ученици в по-горен училищен курс.

За деца на възраст между 9 и 14 години

По време на занималнята се създават забавни и занимателни игри, истории и анимация. По увлекателен и атрактивен за децата начин им се поднася информация за основите на логиката и базови концепции в програмирането. Лекторите на Онтаргет използват в обучението Scratch* и Minecraft, чрез които лесно се възприема материята от деца между 9 и 14 години.

*Scratch е език за програмиране и онлайн общност където деца могат да програмират и споделят игри, истории и анимация с други деца от цял свят. Когато Вашите деца създават програми със Scratch, те се учат да мислят креативно, да работят заедно и да подхождат логично и разумно към задачите.

За ученици в по-горен училищен курс

По време на занималнята се изучава математика и информатика, използват се езиците за програмиране Java и/или С/С++. За настоящи и бъдещи участници в Олимпиади по Математика и Информатика лекторите на ОнТаргет дават задачи с повишена трудност. Лекторите представят теория и много практически примери на учениците, а също и самостоятелни задачи.

В обучението се демонстрират и много примерни решения, които се прилагат в реалния свят.

Лекторите са специалисти с реален практически опит в областта на програмирането и преподаването.

Ние от ОнТаргет имаме дългогодишена практика в провеждането на обучения за деца и юноши. Организирали сме редица безплатни инициативи за деца в по-големите градове в България.

Разгледайте снимки от изминалите безплатни инициативи на Онтаргет, сред които в градовете Варна, София, Разград.

За повече информация свържете се с нас - 02 / 958 99 65.